سیر سیاه طرز تهیه 2024-01-30
سیر سیاه چیست ؟ از خواص و کاربرد تا طرز تهیه در منزل کتاب کاله
سیر سیاه سالهاست که وجود دارد و قرن هاست که برای طعم و مزه و اهداف دارویی سنتی و در انواع غذاهای آسیایی استفاده میشود. در حقیقت همان سیر معمولی است که برای هفتهها و یا حتی ماهها تخمیر شده است و بسیار نرم و خوش طعم و در عین حال بسیار شیرین است. سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدانها و سرشار از فواید بسیاری برای سلامتی مانند تنظیم قند خون، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، کمک به سلامت مغز و حتی احتمالا داشتن خواص ضد سرطانی است. از سیرسیاه چه میدانید؟ همانطور که میدانید محصولی با نام سیر سیاه بسیار زبان زد همه مردم شده و فروشگاه های بسیاری به فروش این محصول روی آورده اند.
در تغذیه حیوانات مورد آزمایش، سیر سیاه جای داده شد و نتیجه این بود که لایههای چربی شکم این حیوانات نسبت به حیوانات دیگر نازکتر شد. سیر سیاه التهال گلو حنجره را در زمان سرما خوردگی و آلرژی کاهش دهد و بیمار های تنفسی و آسم را درمان می کند. همه مواد را کاملا با هم مخلوط کنید تا تخم مرغها از لختگی خارج شوند و در نهایت یک مایه یکدست داشته باشید.
سیر خشک را در پلوپز بچینید، درب را ببندید و دو هفته روی حالت «گرم نگهدارید» قرار دهید. همچنین، میتوانید از انواع مختلف روغن زیتون مانند روغن زیتون فرابکر برای طعمدار کردن نان سیر استفاده کنید. در تهیه نان سیر با سبزیجات، میتوان از سبزیجاتی مانند پیازچه، فلفل دلمهای، قارچ و اسفناج استفاده میشود. سبزیجات را خرد کرده و همراه با سیر، کره و پنیر به مخلوط نان سیر اضافه میکنیم. این روش، یک گزینه عالی برای افرادی است که به دنبال یک نان سیر سالم و پر از فیبر هستند.
ترکیب قارچ، گوجه و ادویه های معطر، این غذا را به گزینه ای محبوب برای همه، حتی کودکان، تبدیل کرده است. اگر عاشق طعم خامه ای و لذیذ پاستا هستید، این دستور مخصوص شماست! ترکیب مرغ گریل شده با سس قارچ و بافت لطیف پاستا، یک غذای فوق العاده خوشمزه را می سازد. اگر به دنبال یک غذای گیاهی خوشمزه و مقوی هستید، کوکو قارچ انتخابی عالی است. این غذا با ترکیب قارچ و سیب زمینی، بافتی نرم و طعمی دلپذیر دارد. برای مطالعه مواد لازم، جزئیات و مراحل کامل تهیه کاله جوش سیرابی به ادامه مطلب مراجعه کنید.
ابتدا سس مایونز، سیر رنده شده، پنیر پارمزان، جعفری خرد شده و ادویهها را با هم مخلوط میکنیم. سپس این مخلوط را روی نان باگت برش خورده میمالیم و در فر میپزیم. شما باید سیرابی را پیش از اضافه کردن به مواد کله جوش کاملا بپزید. علت اینکه سیرابی سفت میشود و نمیپزد این است که در ابتدای پخت سیرابی به آن نمک زدهاید. سیرابی بافت سفتی دارد و نمک زدن باعث میشود تا نپزد و بافت آن سفت باقی بماند.
درب پلوپز را ببندید و به مدت ۲ هفته روی درجه «گرم نگهدارید» قرار دهید. گروه ایرنا زندگی - شامی کباب بروجردی یا به قول خود بروجردیها شامی کوا یکی از مشهورترین انواع کتلت با گوشت چرخ کرده خوشمزه ایرانی برای شام و ناهار است. در ترکیب این مدل شامی کباب خوشمزه به روش بروجردی و خرم آبادیها علاوه گوشت، سبزی تازه یا خشک هم به آن اضافه میشود که طعم لذیذ شامی کباب بروجردی را دوچندان میکند. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه شامی کباب بروجردی و ترکیب سبزی شامی کباب بروجردی را به شما آموزش میدهیم. کله جوش سیرابی یک غذای ساده و مقوی و مقرون به صرفه محسوب میشود. کله جوش که به آن کال جوش و در برخی مناطق به آن کالجوش، کاله جوش یا ترید کشک نیز میگویند؛ یک مدل غذای نونی با کشک است که به روشهای مختلفی تهیه میشود.
برای کاشت سیر خشک، ابتدا باید پیازچههای سالم و بدون بیماری انتخاب کرد. سیر خشک معمولاً در فصل پاییز کاشته میشود و در بهار برداشت میشود. شما می توانید در خانه هم آن را درست کنید فقط به صبر و مدوامت در حرارت نیاز دارد.
ما بهترین سیر سیاه را در اختیار شما قرار خواهیم داد تا شما تجربهای متفاوت و لذیذ از این ماده غذایی فوقالعاده داشته باشید. اگر از دمای بخاری مطمئن هستید که بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد است، سیرها را در فویل بپیچید و روی سینی گذاشته و سینی را روی بخاری بگذارید. اما باید به شما بگوییم معمولا با استفاده از بخاری، در تهیه سیر سیاه نتیجه مطلوبی حاصل نمیشود. یک روش دیگر برای تهیه سس شامی کباب بروجردی مجلسی، یک پیاز نگینی شده را در تابه با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شوند.
علاوه بر پنیر آبی، میتوان از گردو خرد شده نیز برای تزئین نان استفاده کرد. نان سیر یکی از حالتهای طعمدار نان است که احتمالا هر بار از عطر و طعم آن شگفتزده میشوید و برای باری دیگر، آن را در سفارشهای غذاییتان مانند مرغ سوخاری ثبت میکنید. البته، اگر خیلی به فواید و طعم این نان پایبند باشید، میتوان آن را جایگزین عصرانه یا میان وعدهای خوشمزه کنید. شما میتوانید برای تهیه نان به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاههای افق کوروش اقدام کنید. برای آنکه کله جوشی که درست میکنید مزه بدی نداشته باشد، باید حتما سیرابی را به طرز صحیحی بپزید تا بوی بدی نداشته باشد. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن به مقدار کافی آب بریزید.
حرارت را کمی کنید و اجازه دهید عطر و طعم مواد کله جوش سیرابی به خورد هم برود. آرامپز یا پلوپز خود را روی تنظیمات حرارت «داغ» (Warm) قرار دهید. این گزینه، دما و رطوبت لازم برای تهیه سیر سیاه را پدید میآورد و در عین حال منجر به پختن سیر نمیشود.
چرا که این مراکز با انواع سیر سیاه آشنایی کامل دارند و همچنین میتوانید انواع سیرسیاه را بر اساس مدت زمان تخمیر آن ها جداسازی کنید و آن را خریداری کنید. میتوانید سیرسیاه با کیفیت عالی و قیمت ارزان را خریداری کنید و از خواص بیشمار آن بهره مند شوید. سیری که با زود پز سیاه شده است خیلی سالم و مغذی است و در بین مردم محبوب است. در ادامه، طرز تهیه آن را برای شما توضیح خواهیم داد.مواد و وسایل مورد نیاز برای تهیه سیر سیاه به صورت زیر است.
قرنهاست که از سیر سیاه در انواع غذاهای آسیایی استفاده میشود. استفاده از این نوع سیر به مصر باستان برمیگردد و از آن در طب سنتی هند و چین نیز استفاده میشود. سیر سیاه طی فرایند تخمیر و کهنگی (aging) تولید میشود که به آن واکنش مایارد یا مایار (Maillard reaction) میگویند. فروشگاه Best of persian با هدف ارائه کالاهای اساسی خانوادههای ایرانی، همواره کیفیت را در اولویت نخست قرار داده و رسالت ما، ارائه محصولات باکیفیت با نازلترین قیمت است. از این رو کیفیت تمامی محصولات از جمله مواد غذایی، بهداشتی و… را تضمین میکنیم و در تلاش هستیم تا مشتریان خود را راضی نگه داریم.
دمای بخاری باید بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد باشد؛ اما روشهای دیگر معمولاً بهتر عمل میکنند. این اسپاگتی بدون گوشت، طعمی فوق العاده و عطر دل انگیز دارد. این پاستای خامه ای با ترکیب مرغ و قارچ، یک وعده عالی برای تمام سلیقه هاست.
سیر سیاه دکتر بیزقابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. در انتها یک لیوان دستهدار فرانسوی آب سیرابی را کله جوش اضافه کنید. ده دقیقه وقت بدهید تا کال جوش سیرابی به غلظت بیفتد و آماده شود.
اگر سبزی معطر تازه ندارید، از سبزی معطر خشک میتوانید استفاده کنید. در این صورت به ازای هر ۱۰۰ گرم سبزی تازه، ۱ قاشق غذاخوری سبزی خشک به کار ببرید. اگر به دنبال یک سوپ خامه ای لذیذ و سریع هستید، این سوپ قارچ انتخابی عالی است. ترکیب قارچ، خامه و آب مرغ طعمی دلپذیر و بافتی لطیف به این غذا می بخشد.
سپس بقیه مواد شامی کباب بروجردی شامل تخم مرغ، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید. در ادامه آرد نخودچی و آرد سوخاری را هم به مواد بیفزایید. در این مقاله، چندین غذای خوشمزه و متنوع با قارچ معرفی شد که هم برای گیاه خواران و هم برای علاقه مندان به غذاهای سالم مناسب هستند.
وقتی نرمی سیر را احساس کردید، یک حبه را از پلوپز بیرون بکشید و برای بررسی دقیقتر آن در دهان بگذارید. سیر سیاه باید مثل خرما یا انجیر خشک، اسفنجی، نرم و جویدنی باشد. آموزشها و مقالات متنوع، پاسخگویی سریع به سؤالات، تضمین کیفیت محصول و ارسال بهموقع بخشی از خدمات ارائهشده میباشد. ما در مجموعه پروبیوتیک افتخار میکنیم میزان مصرف محصولات لبنی و فراسودمند را در کشور هرچند اندک افزایش دادهایم. در ابتدا توصیه میکنیم که از جویدن، قورت دادن و بلع یک حبه کامل سیر اجتناب کنید. بلع یک حبه سیر میتواند باعث گیر کردن آن در گلوی شما شود.
همچنین میتوانید با استفاده از روغن سیر سیاه به موهای خود نشاط ببخشید. اگر به طور منظم انجام شود ، شادابی را در موهای خود مشاهده خواهید کرد. سیر سیاه حاوی مواد مغذی بسیار زیاد است، از جمله ویتامین C، ویتامین B6، آهن، کلسیم، فسفر، منگنز و فلزات دیگر. همچنین، سیر سیاه حاوی ترکیبات فعال مثل آللین، سولفورافان و فلاوونوئیدها است که به عنوان گروههای فعال دارویی شناخته میشوند.
این سس را روی شامیها میتوانید بریزید یا در کنار شامیها سرو کنید. بعد از منسجم شدن مایه کباب شامی بروجردی، آن را از یخچال بیرون بیاورید. سپس در یک ماهیتابه تفلون یا نچسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. از مایه کباب شامی، به اندازه ۲ قاشق غذاخوری، کف دستتان بریزید و بین دستهایتان گلوله کنید.
این محصول با عطر و طعم قوی خود، به غذاها طعم و مزه خاصی میبخشد و همچنین دارای خواص درمانی فراوانی است. سیر خشک، یک مادهی معطر و پرکاربرد در آشپزی است که در بسیاری از فرهنگهای آسیایی، به خصوص در غذاهای هندی، چینی، و تایلندی، جایگاه ویژهای دارد. این مادهی خشک شده، علاوه بر طعم و بوی قوی و دلپذیر، خواص تغذیهای قابل توجهی نیز دارد. مصرف زیاد سیر سیاه میتواند باعث بوی دهان و بدن و شکمدرد شود.
سیر سیاه، این الماس سیاه رنگ آشپزخانه، با طعمی شیرین و ملایم و خواص درمانی فراوان، به یکی از محبوبترین چاشنیهای طبیعی تبدیل شده است. خوشبختانه شما میتوانید به راحتی این سیر شگفتانگیز را در منزل تهیه کنید و از فواید بینظیر آن بهرهمند شوید. سیر سیاه در مقایسه با سیر سفید آنتیاکسیدانهای فعال بسیار بیشتری دارد. استفاده منظم از این نوع سیر در رژیم غذایی میتواند به تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر بیماریهای مزمن و استرس اکسیداتیو کمک کند.
میدانیم که سیر تقویتکننده سیستم ایمنی است و سیر سیاه هم از این نظر مستثنی نیست.. سیر سیاه میتواند با تقویت سیستم ایمنی جلوی انواع بیماریهای باکتریایی و ویروسی را بگیرد. برای اینکه از مزایایی سیر سیاه بهرمند شوید توصیه می شود روزانه یک حبه سیر سیاه مصرف کنید. مصرف مستمر و روزانه روی سلامتی بدن بعد از ۱ ماه تاثیر می گذارد. سیر سیاه را می توانید به تنهایی مصرف کنید یا داخل انواع غذا ها استفاده کنید و یا می توانید با سیر سیاه یک سس خوشمزه تهیه کنید.
اگر امکان دارد، دو الی سه هفته فر را روشن بگذارید و دمای آن را بین ۶۰ الی ۹۰ درجه تنظیم کنید. با این حال، مشابه روش استفاده از بخاری، احتمالاً نتیجه مطلوبی حاصل نخواهد شد. در فرایند تخمیر، دما و رطوبت باید در محدودهای خاص نگهداری شود و دستگاه تخمیر سیر سیاه به طور دقیق این شرایط را فراهم میکند تا بهترین نتیجه حاصل شود. در این مقاله از بست آف پرشین ما به شما بهترین روشها و نکات برای تهیه سیر سیاه در منزل را معرفی خواهیم کرد. انگشت خود را محکم روی یک حبه سیر فشار دهید تا احساس کنید که نرم شده.
برای تهیه سس شامی کباب بروجردی، میتوانید چند گوجه فرنگی را رنده کنید. سپس پوره گوجه را در مقداری روغن و ادویههای معطر، روی حرارت تفت دهید تا طعم خام گوجه فرنگی گرفته شود. در ادامه درست کردن کله جوش با سیرابی، ۱ قاشق غذاخوری آرد را در مقداری آب حل کنید و به کله جوش با سیرابی اضافه کرده و هم بزنید. برای تهیه کله جوش سیرابی به نخود پخته شده نیز احتیاج دارید. نخود را از شب قبل و حداقل به مدت ۱۲ ساعت در آب بخیسانید.
سیر استفاده شده برای فرایند تخمیر سیر همدان است که به دلیل آب و هوای گرم و خشک و ترکیبات خاک ، مواد معدنی بیشتری دارد و در دنیا معروف می باشد. این انتخاب برای تخمیر ، سبب افزایش کیفیت و طعم مطلوب تر محصول می شود. میتوانید در مایه شامی کباب بروجردی، بنا به سلیقه خود، از مغز گردو خرد شده، زرشک یا فلفل هم استفاده کنید ولی در نسخه اصلی آن، این مواد وجود ندارند. چاشنی دلخواه خود مثل آبلیمو یا شکر هم به میزان دلخواه خود، به مایه سس اضافه کنید. اجازه دهید سس رب انار و گردو، روی حرارت، نسبتا غلیظ شود.
مثل زمانی که شما نان را تست میکنید این حالت اتفاق میافتد، در مورد سیر هم همین حالت اتفاق میافتد. سیر سیاه خیلی خیلی نرم است و یک مقداری ژلهای میشود و خواص آن خیلی بهتر میشود یعنی آنتی اکسیدانهای آن بالا میرود. میدانید که سیر دارای مادهای به نام Allicin است که Allicin آن گرچه کمتر میشود ولی آنتی اکسیدان آن بالاتر میرود.
با انجام صحیح این روش، شما میتوانید از عمق طعم و تازگی این سیر خاص لذت ببرید. در این مقاله طرز تهیه ماگرتا، با مراحل کامل طرز تهیه سیر سیاه آشنا میشویم و اسرار پشت این تجربه کمیاب را کشف میکنیم. طی چند هفتهای که سیر را درون آرامپز یا پلوپز نگه میدارید، شاهد تغییرات متعددی خواهید بود و بنابراین تشخیص اینکه چه زمانی سیر سیاه آماده شده است، آنقدرها آسان نیست.
البته این نکته را بدانید که در ابتدای کار سیر سفت شده و ممکن است تصور کنید خراب شده، اما نگران نباشید؛ این مرحله موقتی است و سیر سیاه نرم را خواهید داشت. اولین نکته برای تهیه سیر سیاه این است که بدانید فرایند تبدیل سیر به سیر سیاه واکنشی به نام مایارد (Maillard) نام دارد که عامل طعم متمایز غذاهایی است که بر اثر حرارت قهوهای رنگ میشوند. برای رسیدن سیر به این واکنش و داشتن قوام و چسبندگی سیر سیاه به دما و رطوبتی تنظیم شده نیاز است. قارچ یکی از مغذی ترین و خوش طعم ترین منابع پروتئین گیاهی است که می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد.
زودپزهای برقی صفحه نمایشی دیجیتال و دکمههای ساده دارند؛ به همین خاطر کار با آنها آسان است. زودپزهای تکنو با منوی پیشرفته امکان تهیه هر نوع غذا از جمله سیر سیاه را برای شما فراهم میکنند. یکی از دلایل محبوبیت سیر سیاه این است مانند سیر خام تازه، دارای مواد آنتی اکسیدانی و سایر مواد مغذی مفید است که میتواند به بهبود سلامتی کمک کرده و احتمال بروز بعضی بیماریها را کاهش دهد.
با یادگیری طرز تهیه سیر سیاه در زودپز میتوانید بهترین و مفیدترین تجربه آشپزی خود را با عزیزانتان به اشتراک بگذارید. قبلاز هر چیزی باید سیر تازه را به مقدار دلخواه بیاورید و سپس با استفاده از زود پزی که دارای تنظیم دما و حرارت است، اقدام به تخمیر کردن سیر کنید تا به رنگ سیاه در بیاید. همانطور که گفته شد، این ماده خواص و فواید زیادی دارد و حتی از گسترش سلولهای سرطانی در بدن نیز جلوگیری میکند. مصرف سیر سیاه علاوهبر بیماران، به افراد سالم هم پیشنهاد میشود. سیر سیاه بیشتر از قسمتهای شرقی آسیا آمده و در این کشورها هم خیلی استفاده میشود. سیر سیاه از همین سیر معمولی درست میشود و برای درست کردن آن سیر را معمولا به مدت سه یا چهار هفته و بعضیها می گویند حتی دو تا سه ماه در درجه حرارت بین 30 تا 60 درجه نگه میدارند.
هم سیر سفید و هم سیر سیاه مواد غذایی سالمی در وعدههای غذاییتان میتوانند باشند. دستور العمل خاصی برای مصرف سیر سیاه لازم نیست ولی بهتر است قبل از صبحانه سیر سیاه را میل کنید و برای اینکه از خواص سیر سیاه بهرمند شوید بهرت است مرتب آن را مصرف کنید. سیر سیاه نیز می تواند مانند سیر تازاه برای قلب مفید باشد. سیر سیاه پلاک های چربی دورن خون را با رسوب در دیواره رگ ها باعث تنگ شدن رگ ها و عروق می شوند و جریان خون و در نتیجه سکته مغزی و قلبی شود. سیر سیاه به خاطر داشتن ماده هیدروکسی خواص ضد التهاب بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. بنابراین مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی بهتر است سیر مصرف کنند.